Yusuf Dikeç: Paris 2024’ten Sonra Atıcılık Branşı Türkiye’de Öne Çıkacak
Mete Gazoz’un Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları’nda elde ettiği zaferin etkisiyle, okçuluk branşının Türkiye’deki ilgisinin arttığını belirten Yusuf Dikeç, atıcılık branşının da Paris 2024’ten sonra ön plana çıktığını ifade etti. Dikeç, atıcılığın Türkiye’de eskiden beri var olduğunu vurgulayarak, “Federasyon 1923’te kurulmuş. Cumhuriyetle yaşıt bir federasyon. Ne yazık ki ülkemizde çok fazla tanınan bir spor değil.” dedi. Ancak, Mete Gazoz’un başarısının atıcılığa olan ilgiyi artırdığını belirten Dikeç, “Bu başarıyla atıcılığa ilgi arttı. Bu madalyadan sonra birkaç il müdürünü aradım. Hatta memleketimdeki Cemil (Boz) Bey’i aradım. ‘Yusuf, atıcılığa başlamak için her gün 30 aile geliyor.’ diyor.” şeklinde konuştu.
Dikeç ayrıca, “Bu, hem atıcılık branşının ülkede tanınmasına hem de daha yetenekli gençlerin keşfedilmesine bir fırsat olacak. Eminim ki bu başarıyla atıcılık branşı gençleri daha ileriye taşıyacaktır.” dedi.
Los Angeles 2028 İçin Altın Madalya Hedefi
Şevval İlayda ile Türk spor tarihine adını yazdıran Yusuf Dikeç, Los Angeles 2028 Olimpiyat Oyunları’nda altın madalyayı hedeflediklerini vurguladı. Dikeç, olimpiyatların ardından antrenmanlara başladıklarını belirterek, “Önümüzde iki büyük yarışma var. Onların hazırlıklarına başladık, devam edeceğiz. Sırbistan’da Avrupa Kupası finalleri, Hindistan’da Dünya Kupası var. Oraya hazırlanacağız. Los Angeles’ta hedefimiz altın madalya. Çalışmalarımız bu doğrultuda devam edecek.” şeklinde konuştu.
Yusuf Dikeç: “Halkımız Bizim Adımıza Cevap Veriyor”
Yusuf Dikeç, annesiyle paylaştığı fotoğrafa yönelik yapılan olumsuz yorumlara ilişkin, “O konuda halkımız bizim adımıza cevap veriyor. Bizim amacımız bu ülkeye hizmet etmek.” dedi. Dikeç ayrıca, “Yusuf Dikeç tarzı”nın dünya çapında yankı uyandırmasının kendisini ve ülkesini mutlu ettiğini belirterek, “Müzik, sanat nasılsa spor da evrenseldir. Dünyanın dört bir yanından kabul görmesi inanın hem kendim hem de ülkem adına bizleri çok mutlu ediyor. Atış yaparken aslında rahat gibi gözüküyoruz ama bu normalde benim yıllardır yapmış olduğum atış pozisyonum.” şeklinde konuştu.
Dikeç ayrıca, Türkiye’nin olimpiyatlarda 8 madalya ile sınırlı kalmasına yönelik eleştirilere ise, “Ben sadece kendi branşım hakkında konuşabilirim. Diğer branşlar yabancı olduğum bir konu. Yabancı olduğum bir konuda eleştirmek, övmek çok bizim haddimize değil. Ama atıcılık başarılı mı başarısız mı? Cumhuriyet tarihinin ilk olimpiyat madalyası. En fazla sporcuyla, 7 kotayla gidildi. Daha fazla madalya çıkabilir miydi? Evet çıkabilirdi ama nasip diyelim. Bana göre atıcılık başarılı.” şeklinde görüş belirtti.