Paralimpik Sporcular, Paris Oyunları’na Hazır
Paralimpik sporcular, mülteci sporcuların yanı sıra 165’ten fazla ülkeden 4 bin 400 sporcunun katılacağı Paris Paralimpik Olimpiyat Oyunları’nda 22 spor dalında yarışacak. Organizasyonda toplamda 549 madalya dağıtılacak.
Açılış töreni 28 Ağustos’ta gerçekleşecek ve tören, Olimpiyat Oyunları açılışının sanat yönetmeni Thomas Jolly’nin yönetiminde Concorde Meydanı’nda düzenlenecek. 15 farklı branşta yarışacak olan 94 Türk sporcu, ülkemizi Paris’te temsil edecek.
Türkiye, 2020 Tokyo Paralimpik Oyunları’nda 2 altın, 4 gümüş ve 9 bronz madalya kazanarak toplamda 15 madalya elde etmişti. Sporcularımız, 2024 Paris Oyunları’na hazırlanma süreçlerini ve hayallerini paylaştılar.
Meryem Betül Çavdar: “Nasıl sevineceğime dair hayal kurdum”
Meryem Betül Çavdar, organizasyonda mücadele edecek olmanın gurur verici olduğunu ifade ederek, “Her zorlandığımda ne kadar emek verdiğimi düşündüm ve verilen emeğin karşılığını aldığımı görmek, beni her seferinde bir ilerisine götürdü.” dedi.
Yiğit Caner Aydın: “Rakiplerimiz bizi görünce psikolojik açıdan dezavantajlı başlıyor”
Yiğit Caner Aydın, Türkiye’nin paralimpik okçulukta örnek alınan bir ülke olduğunu belirterek, “Başarma isteğimizin temelinde, evde tüm derdimi çeken eşim ve onu gururlandırma isteğim de var.” şeklinde konuştu.
Öznur Cüre: “Mental olarak güçlü kalmak zihnimle aramdaki bir dans”
Öznur Cüre, Paris Paralimpik Oyunları’na hazırlanırken zihnini güçlü tutmanın önemine vurgu yaparak, “Her adımda, her nefeste, kendi içsel ritmime ayak uydurmaya gayret gösteriyorum.” ifadelerini kullandı.
Abdullah Ilgaz: “Eşimi gururlandırmak istiyorum”
Abdullah Ilgaz, ailesinin ve çevresinin desteğinin kendisini ayakta tuttuğunu dile getirerek, “Spora başlama hikayem, önce futbol oynamamla başladı. Sonra ampute futbola, ardından tekvando ve ‘Recep İvedik 5’ filminden sonra hayatımda atletizme döndüm.” şeklinde konuştu.
Sümeyye Boyacı: “Her kırılma anı, daha güçlü dönmek için bir fırsat oldu”
Sümeyye Boyacı, yüzmeye 5 yaşında başladığını ve spordan aldığı gücün hayatına yön verdiğini ifade ederek, “Geçmişteki başarılarımı aklıma getiriyorum her zaman. Evet, çok zor oluyor bazen. Ama ülkemi gururla temsil etmenin mutluluğuyla bu sorunu da aşıyorum.” sözlerine yer verdi.
Reyhan Yılmaz: “Hedefim İstiklal Marşımızı okutmak”
Reyhan Yılmaz, Türkiye’nin Paris Oyunları’nda en iyi şekilde temsil edilmesini ve İstiklal Marşı’nın okutulmasını hedeflediğini belirterek, “Her şeye değeceğini hayal etmek bile yaşadığım her zorlukta tekrar ayağa kalkmama yetiyor.” dedi.
Yiğit Doğukan Bozkurt: “Kürekte bir ilki başardık”
Yiğit Doğukan Bozkurt, Türkiye’nin ilk defa paralimpik kürek takımı olarak Paris’te yer almasının gurur verici olduğunu ifade ederek, “Ailemin verdiği destek beni ayakta tuttu.” şeklinde konuştu.
Nurşen Şen: “Ailemin desteği benim motivasyonum”
Nurşen Şen, Olimpiyat Oyunları’na katılmaktan gurur duyduğunu belirterek, “Her şeye değeceğini hayal etmek bile yaşadığım her zorlukta tekrar ayağa kalkmama yetiyor.” diyerek duygularını paylaştı.